SIK SORULAN SORULAR
Evet, bir günde implant tedavisi mümkündür. İmplant tedavisi zaten çene kemiğine implantın yerleştirilmesi aşamasıdır. Bu aşama aynı günde implant sayısına göre 1-2 saat arasında sürmektedir. İmplantın üzerine yapılacak olan protez aşamasına geçebilmek için implantın kemiğe kaynamasını beklemek gerekmektedir. Her hastanın kemik durumuna ve ek tedavilerine bağlı olarak 3 ila 6 ay arası bekleme süresi gerekir. Fakat implant sonrası geçici protez talep edilirse tedavi süresi 4-5 güne uzamaktadır.
Tedavi sırasında ağrı hissetmezsiniz. Anestezi yapmadan önce de mutlaka iğne uygulanacak bölgeye anestezi sprey uygulamaktayız. Fakat tedavi sonrasında oluşabilecek ağrı herkesin ağrı eşiğine göre farklılık göstermektedir. Bu durumu da size reçete edilen ilaçlar ve gerekirse ağrı kesici enjeksiyonlar ile minimuma indirmekteyiz.
Tedavilerden sonra anestezi geçene kadar dil ve yanak dokunuzu hissetmeyeceğiniz için ısırma ihtimaline karşılık minimum 2 saat yemek yememenizi önermekteyiz. Cerrahi işlemler sonrasında da ek olarak sıcak yiyeceklerden
24 saat boyunca uzak durmanızı önermekteyiz.
Evet diş çekiminiz ile implant aynı gün aynı anda yapılabilir. Fakat nadiren de olsa ciddi iltihap durumlarında cerrahlarımız beklemeyi uygun görmektedir.
Kesinlikle evet. Kendi dişleriniz protezin altında kalmış olsa da veya tüm dişleriniz çekilmiş implant olmuş olsa da mutlaka düzenli fırçalama, diş ipi ve eğer hekiminiz tarafndan önerildiyse ağız duşu kullanmalısınız. Ağız içerisinde diş sağlığımız kadar diş eti sağlığımız ve dilimizin temizliği de bir o kadar önemlidir. 6. Kemik erimesi söz konusu yine de tedavi olabilir miyim? Evet tabi ki tedavi uygulayabiliriz. Bu durumda mevcut kemiğin seviyesi ve kalınlığı çok önemlidir. Eğer bu durumu baştan yakaladıysak önceliğimiz diş eti tedavisi ile kendi dişlerinizi kurtarmak olacaktır. Fakat eğer geç kalınmış ise o zaman kemik tozları ve gres tedavileri ile sizlere mümkün olan tedaviyi planlamaktayız.
Evet tabi ki tedavi uygulayabiliriz. Bu durumda mevcut kemiğin seviyesi ve kalınlığı çok önemlidir. Eğer bu durumu baştan yakaladıysak önceliğimiz diş eti tedavisi ile kendi dişlerinizi kurtarmak olacaktır. Fakat eğer geç kalınmış ise o zaman kemik tozları ve gres tedavileri ile sizlere mümkün olan tedaviyi planlamaktayız.
Önceliğimiz her zaman sizin sağlığınız. Bu sebeple öncelikle teşhis koyulan hastalığınızın bizim tedavimizi etkileyip etkilemediğini kendi hekimlerimiz ile görüşüp eğer etkileme ihtimali söz konusu ise o zaman sizi takip eden doktorunuza yönlendirmekteyiz. Mevcut hastalığınızın takibini yapan doktor duruma onay veriyorsa tedavinizi sağlarız. Eğer ki onay vermezse o zaman tedavinize yönelik olarak size çözümler sunarız.
Kaplamalarınızın 5 yıl, implantlarınızın ise ömür boyu parça garantisi vardır. Fakat tabii ki daha uzun yıllar kullanmanızı hedeflemekteyiz. Bunu belirleyecek olan şey sizin ağız bakımınızdır. Nasıl olsa protez diyerek bakımı aksatırsanız, diş eti çekilmesi vb. gibi problemler sonucunda kaplamanızı 1 yılda kaybedebileceğiniz gibi size önerdiğimiz tavsiyelere uyarak fırçalama, diş ipi gibi bakım önerilerimize uyarsanız 10 yılı aşkın sürelerde kullanabilirsiniz.
Diş sıkmanın zararları saymakla bitmemektedir. Dişlerin aşınması, baş boyun bölgesinde ağrı, sırt ağrısı, çene ekleminde ve kulak ön bölgesinde ağrı oluşmaktadır. Diş sıkmanın nedeni psikolojiktir. Gün içerisinde maruz kaldığımız iş, trafik vb. stres kaynakları gece uykusunda bilinçsizce diş sıkmasına ve bazen gıcırdatmaya sebebiyet verir. Sabah uyandığınızda ağrılarla uyanıyorsanız veya yanaklarınızda, dilinizde diş izlerini görüyorsanız diş sıkıyor olabilirsiniz. Hekim muayenesi sonrası gerekli teşhis koyularak kliniğimizde yapabildiğimiz gece plağı veya masseter botoks uygulaması ile diş sıkmasının önüne geçebiliriz.
Bazı hastalarımız diş hekiminden korktukları için tedavilerini ertelemektedir ve sonunda bir çıkmaza gelerek tedaviye mecbur hale gelirler. Bu aşamada önceliğimiz her zaman hastamıza vereceğimiz destekle korkusunu yenebilmek olsa da bazen hastalarımız ‘’BİLİNÇLİ SEDASYON’’ tercih etmektedir. Bilinçli sedasyon uygulanan hasta, işlemler sırasında korku ve endişe duygularından tamamen arınmış bir şekilde koltukta rahatça oturur. Bizi duyar, söylediklerimize tepki verir. Ağız açma, yutkunma, nefes alma gibi hareketlerini yardımsız yapabilir. Biz de tedavilerimizi acele etmeden, rahat ve güvenli bir ortamda tamamlayabiliriz. Operasyon bittiğinde hasta, işlemlerle ilgili hiçbir şey hatırlamayacaktır.